Komentara: 7
Pregleda: 3810

U nedelju proslava seoskog Proštenja u Maloj Bosni

22.05.2024. u 09:02h
Izvor: Subotica.com
Nedelja, 26. maj, rezervisana je za proslavu seoske slave u Maloj Bosni, kada se održava tradicionalno Proštenje. Nakon svečane mise u 10h u crkvi Svetog Trojstva, posetioce očekuje bogat program za sve generacije.
U nedelju proslava seoskog Proštenja u Maloj Bosni

Meštani Male Bosne okupili su se ove godine oko ideja da tradicionalno Proštenje obeleže bogatim programom, a sem druženja, zabave, muzike, druženje, sve posetioce očekuje bogata gastronomska ponuda.

- Tradcionalno, biće postavljene tezge sa rukotvorinama, bombonama, igračkama, suvenirima. Organizovaćemo tombolu, sa velikim brojem različitih nagrada - od onih vrednijih do simboličnih. Od gastronomskih specijaliteta očekuje vas pica kamion, zatim prasići na ražnju, kao i omiljene dečje poslastice - kurtoš kolač, sladoled i šećerna vuna. Za muziku su zaduženi najpre DJ Slaven, dok će oko 16h početi živa svirka - ističe Dragana Marinović iz organizacije proslave.

Terenski saradnik u Maloj Bosni počinje sa radom - pomoć starim i nemoćnim licima

Kako nijedna proslava nije potpuna bez nekog takmičenja ili nadmetanja, tako su organizatori za ovu priliku pripremili dve discipline za koje se zainteresovani mogu prijaviti na licu mesta. 

 - Od 14h časova imaćemo takmičenje u ispijanju piva, svi koji budu želeli da se takmiče mogu da se prijave na licu mesta, obezbeđene su dovoljne količine piva. Sat vremena kasnije, od 15h počinje takmičenje u stonom tenisu. Uz to, naše najmlađe goste očekuje luna park, kao i tezge sa bombonama, igračkama, različitim zanimacijama za decu i mlade, tako da će sve generacije moći da pronađu nešto po svom ukusu - objašnjava sagovornica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 3 dana
Komentara: 7
Pregleda: 3810
Povezane teme

mala bosna

proštenje

dragana marinović

slava sela

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.